balk 1 psychosomatische oefentherapie voor jong en oud

In beweging naar beter

balk 2

Psychosomatische Oefentherapie en Chronische Pijn

Voortdurende pijnklachten, een overvol gezinsleven, te hoge werkdruk, een trauma, een verlies, een conflict of dagelijkse ergernissen: allemaal oorzaken van stress. Veel en langdurige stress kan geestelijke en lichamelijke klachten veroorzaken waardoor je (verder) uit balans raakt. Je belandt in een negatieve neerwaartse spiraal. In mijn praktijk Bongers Oefentherapie Cesar & Bedrijfsoefentherapie te Arnhem (Schaarsbergen) behandel ik je klachten onder meer met Psychosomatische Oefentherapie en toepassing van het Chronisch Pijn Protocol Oefentherapie. Je krijgt van mij handvatten om gezond met je stress om te kunnen gaan en leert grip te krijgen op je pijnklachten.


Stress, stress, stress

We hebben er dagelijks mee te maken. Een beetje stress is voor de meeste mensen geen probleem, het is zelfs gezond. Je hebt het nodig om goed te kunnen presteren en stress geeft de motivatie om het beste in jezelf naar boven te halen. Tot op bepaalde hoogte.


Bij teveel of langdurige stress kunnen lichaam en geest zich onvoldoende herstellen. Dat veroorzaakt psychische klachten, zoals piekeren, concentratie- en of slaapproblemen en stemmingswisselingen. Ook kunnen er fysieke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierspanningsklachten of ademhalingsproblemen ontstaan.


Psychosomatische oefentherapie herstelt het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning. Herken je deze klachten en wil je er iets aan doen? Neem dan contact met mij op.

Pijn, pijn, pijn

Pijn is een veelvoorkomend symptoom bij de meeste aandoeningen en ziekten. Het heeft een beschermende functie bij weefselschade om ergere schade te voorkomen en om te kunnen herstellen. Echter, pijn kan ook een 'ziekte' op zichzelf worden als de pijn blijft aanhouden nadat het weefsel al hersteld is. De pijn kan je hele leven gaan beheersen en kan zelfs leiden tot invaliditeit.


We spreken van chronische pijn wanneer de pijn langdurig aanwezig is en langer dan drie maanden bestaat. Chronische pijn kan een grote invloed hebben op het dagelijks functioneren en heeft vaak verschillende oorzaken (fysiek, mentaal en sociaal). Het is daarom belangrijk om inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie.  

In mijn praktijk behandel ik chronische pijn met een op jou gerichte persoonlijke benadering waarbij zowel fysieke als mentale oefeningen worden gedaan. We brengen in kaart hoe de pijn wordt ervaren en waar het vandaan komt. In het behandelplan help ik je vervolgens om grip te krijgen op de pijn, zodat deze je leven niet meer beheerst en zo mogelijk om de pijn te laten verdwijnen of te verminderen. Tevens kijken we hoe de kwaliteit van je leven verbeterd kan worden.

biopsychosociaal model

Psychosomatische Oefentherapie bij Bongers Oefentherapie Cesar & Bedrijfsoefentherapie 

Middels gesprekken gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klacht (en). Door cognitieve gedragstherapie krijg je meer inzicht in hoe je denkt tijdens stressmomenten en welke emoties en handelingen daarbij horen. Je leert ze herkennen zodat je anders met de situatie om kunt gaan. 


Middels o.a. ontspannings- en ademhalingsoefeningen, aandachtstraining en expressieoefeningen kom je langzaam weer in balans. Je vindt rust en nieuwe kracht en je zult je in toekomstige gespannen situaties sterker en zekerder voelen.